Ислямизмът е новият комунизъм

Ислямизмът е новият комунизъм

0

Калин Манолов

 

Касапницата в парижката редакция на „Шарли Ебдо” на 7 януари 2015 и последвалите актове на ислямски тероризъм във Франция за пореден път слагат пръст в рана, която Западният свят от десетилетия се прави, че не забелязва. Тази рана се нарича „радикален ислям”. Тя не се лекува с мултикултурализъм и политическа коректност. Лекува се с повече свобода – включително свободата да се шегуваш и критикуваш религии или институции.

Карикатурите на „Шарли Ебдо” дори не критикуваха религията, а убийствата на невинни граждани, тоталният контрол над личния живот, инфибулацията, сексът с 8-9 годишни момичета, вършени от ислямисти или ислямски режими по света. Трябваше да им ръкопляскат ли?

Няма политическо или религиозно оправдание за никой, който убива заради карикатури. Нито за ислямистите, които преди три дни разстреляха 12 души заради Мохамед, нито за комунистите, които преди 70 години пребиха до смърт Райко Алексиев заради Сталин.

Ислямизмът обаче не може да бъде победен чрез антитерористични операции. Той трябва да бъде делегитимиран като идеология в очите на поддръжниците си. Затова трябва да бъде вникнато в неговата същност.

Тя не е икономическа, а идеологическа. Войнственият ислям се храни и расте в икономическия просперитет на Запада. Ислямисткото насилие няма абсолютно нищо общо с икономическото неравенство, класовата борба и империалистическата експлоатация, както го обясняват и оправдават западните левичари. Ислямските радикали мразят и се страхуват от капитализма, защото е заплаха за затворения им свят на тирания и полов апартейд. Мразят го заради ценностите му: свобода на личния избор, свобода на словото, равни права на жените и други западни идеи, които са сериозна опасност за ислямистката вяра. Целта е унищожението на личната свобода, избиването и подчинението на неверниците или приемането им на исляма. Радикалните ислямисти избиват хора във все повече страни само заради самото избиване. Те отричат всичко извън Шериата.

Потъпкването на свободата беше цел и на комунизма. Комунистите мразеха всички идеологии освен марксистката. Те изпълняваха марксистката повеля за пълно разрушение, за да изградят новия си утопичен свят. Те убиваха заради култа си към смъртта. Затова когато комунизмът се срути, обект на левичарското обожание стана ислямисткият култ към смъртта. Няма разлика между световния комунизъм и световния халифат.

Зеленото е новото червено. Ислямизмът е новия комунизъм. Следователно борбата срещу ислямизма трябва да се води като борбата с комунизма. Трябва да се срути Берлинската стена в арабския свят. Тогава и ислямът ще излезе от своето Средновековие.

About author

Калин Манолов

Магистър по журналистика и масови комуникации от СУ ”Св. Климент Охридски” с над двадесет и петгодишен опит като репортер, водещ и анализатор в Радио „Свободна Европа”, Българското национално радио, Дарик радио, Телевизия „Европа” и печатни медии. Автор и водещ на предаването „Видимо и невидимо” по тв България он еър. Председател на Управителния съвет на Института за свободен капитализъм „Атлас”.

Email адресът Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.