Радан Кънев за капитализма и демокрацията

377 views
0

Изказване на Радан Кънев на организираната от Института за свободен капитализъм “Атлас” Кръгла маса “Моралните основи на капитализма” – София, 24 ноември 2017. Това е първа дискусия с партии от демократичната общност в рамките на проекта “Капитализмът в България”.

Според заместник-председателя на ДСБ Радан Кънев капитализмът и демокрацията са в брак по сметка. Демокрацията работи само в децентрализирана държава. Пример за работещ модел са скандинавските страни.

About author

Институт за свободен капитализъм "Атлас"

Институтът за свободен капитализъм “Атлас” е независимо и неполитическо сдружение, което си поставя идеални цели. Създаден в София на 25 март 2010 г., Благовещение, от 13 предприемачи, икономисти, политолози и журналисти.

Коментари
  • Ivan Tcholakov#1

    май 3, 2018

    Както Кънев казва, само предполага, без да може да обоснове тезата си. Натъкнах се на интересно обяснение за Латинска Америка https://www.youtube.com/watch?v=ZNgS6Vf2ewI
    Идеите имат значение, ние като че ли подценяваме значението им, както и влиянието на интелектуалците, които стоят зад тях. Важно е какво се преподава и какви са ценностите. За сравнение, ако погледнем Северна Америка – що-годе е по-демократична е по-малко социалистическа.

    Отговор

Email адресът Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.