Първата година на Тръмп

Първата година на Тръмп

2

Най-важното за първата година от президентството  на Доналд Тръмп

Огнян Дъскарев

 

Успехите:

1.  Избирането на Тръмп беше ужасен, неочакван удар против днешните световни левичари – ислямо-левичари, “затоплисти”, зелени, борци за социална справедливост (поддръжници на гей-бракове, феминистки, борци за равенство и пр.), черните расисти. Избирането на Тръмп изключително много обърка сметките им , защото левичарите бяха сигурни, че  ще бъде избрана Хилари Клинтън. Загубиха и фалшивите консерватори, които аз наричам „десни” с големи кавички.

2. Лозунгът на Тръмп „Америка на първо място” даде щедри икономически плодове:
а) десетки фирми върнаха производството си в САЩ. Износът на производства беше прекратен
б) Америка забогатя с 5.3 трилиона долара при – резултат от стремителното качване на пазарите на Уолстрийт. Индексът Дау Джонс в момента е на най-високото си историческо ниво – доста над 23 000 пункта.
в) За година Тръмп създаде 2.2 милиона работни места.
г) Икономическият растеж за по-голямата част на 2017 г. е 3.2%. За сравнение през 8-те години на Обама растежът беше около 2%. През годините на Рейгън растежът беше над 4% – тогава бяха създадени 20 млн. работни места.
д) Доказателство за икономическия подем е двойното увеличение на поръчките за производство на тирове –  Class – 8 trucks, в сравнение с миналата година. Именно това са огромните камиони, които кръстосват Америка, пълни със стоки.
е) Производителността на труда рязко нарасна при Тръмп
ж) Причините за подема – Тръмп премахна над 800 икономически регулации, одобри спрени от Обама важни енергийни проекти, изкара Америка от Парижкия климатичен договор и от Транстихоокеанското партньорство (TPP). Намерението му да намали рязко данъците също е фактор за подема.

3. Тръмп назначи Нийл Горсич, консервативен съдия, във Върховния съд, което е от огромно значение за поколения напред.

4. Тръмп разгроми Ислямска държава, без да праща американски войници, освен 1000 военни съветници, и правилно заложи на кюрдите и иракската армия, вместо на съмнителните групи, свързани с Ал Кайда.

5. Тръмп предложи на няколко държави от Източна Европа, вкл. България, втечнен газ, което е голям удар за Русия. Полша вече внася втечнен газ. Разбира се, това е предмет на изграждане на инфраструктура, цени и пр. Ако искаме обаче разнообразяване на енергийните източници, трябва да преговаряме със САЩ.

6. Тръмп увеличи стремително военния бюджет, което също е голям удар срещу Русия. Той заяви, че Америка ще действа на международното поле чрез стария римски принцип “Мир чрез сила”. Така управляваше и Рейгън.

7. Тръмп отиде в Саудитска Арабия, сключи изгодни за американската икономика договори за милиарди. Събра водачите на почти всички ислямски държави, без Иран и Сирия, и им заяви, че именно те трябва да се борят против ислямисткия терор. Това е забележително постижение!

8. В момента Тръмп е на изключително успешно посещение в Азия. С Китай подписа договори за 255 млрд. долара. Тези договори са взаимно изгодни, което е търговската политика на Тръмп. Те ще намалят търговския дефицит с Китай. Пред страните от АСЕАН  Тръмп заяви, че  Америка повече няма да бъде използвана.

9.Тръмп убеди Китай да наложи строги санкции над Северна Корея, което е много важно и е успех за президента.

Разбира се, Тръмп имаше и неуспехи. Някои от тях: 

1. Не успя да премахне здравния закон на Обама – “Обамакеър”. Вината тук е на Сената на САЩ, главно на Джон Макейн, типичен „десен” с големи кавички. Макейн излъга и предаде избирателите си в Аризона, на които 11 пъти  обеща да гласува против здравния закон. Вместо това направи обратното.

2. Не построи стената с Мексико. Но това е огромно начинание и ще отнеме години. Важното е, че благодарение на Тръмп незаконната имиграция вече намаля с около 70%, което е голям успех за президента.

3. Левицата и нейните медии (Си Ен ЕН, Ню Йорк Таймс, и пр.) водят истинска, всекидневна война с Тръмп. Война с Тръмп води и задкулисието, The Deep State, съставено от левия и десния елит на Америка. Беше назначен специален прокурор, Мълър, който разследва въображаеми връзки на Тръмп с Кремъл. Мълър обвини официално  трима души. За двама от тях обвиненията нямат нищо общо с Тръмп. Третият обвинен е 30-годишен никому неизвестен грък, Пападопулос, който е бил доброволец за кампанията на Тръмп. Гъркът, за да се направи на велик, обявил, че може да организира среща на Тръмп с Путин при кампанията. От разсекретените имейли на кампанията на Тръмп е видно обаче, че такава среща е била отказана два пъти. Имейлите бяха дадени доброволно от Белия дом на Мълър, т.е. хората на президента са убедени, че няма нищо нередно. Смехотворното разследване на Мълър продължава и ще струва десетки милиони на данъкоплатците. Вместо да разследва Хилари Клинтън, която има сериозни, користни връзки с Кремъл, Мълър харчи безогледно парите на американците.

Извод:

Доналд Тръмп е първият американски президент-патриот  след Рейгън. Това е от колосално значение за Америка, защото тя е единствената крепост и защитник на Свободата в този свят.

About author

Огнян Дъскарев

Огнян Дъскарев е роден в София. Завършил е Английска филология във Великотърновския университет . Публицист и преводач от английски на свободна практика. Живее в България и САЩ,.

Email адресът Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.