Средновековието отмина !

Средновековието отмина !

117 views
59

Все по-бурното ни развитие налага да свикваме с неща, които в нечии очи днес изглеждат невъзможни.

доц. Илия Кожухаров

През последните дни усилено се заговори за „третия пол”, за превода (правилен или неправилен) на английския термин „gender”, за „традициите” (които някои – ако имат възможност – ще обявят за единствена свещена ценност в нашия живот), за „Конституцията”, в която всичко, що е записано, трябва да бъде мислено като обявено за вечни времена, за „обществените стереотипи”, свързани с предопределените роли на отделния индивид и за „недопустимостта” той да има право на глас при осъществяването на социалния кастинг, за „скритите опасности”, които постоянно идват от Брюксел и които имат една единствена цел: да посеят развала в душите на децата ни… И така нататък.

Кой колкото можа – упражни се по всички тези теми. И според интелектуалния си таван или партийните си завети постави по тях поредната последна точка. Така, докато се цитираше конституционният текст на чл. 46, ал. 1, по силата на който „бракът е доброволен съюз между мъж и жена”, никой не изговори продължението на тази алинея до нейния край. А там се казва:

„Законен е само гражданският брак.”

Разбираемо, оттук следва, че всяка друга форма на бракосъчетание Е НЕЗАКОННА. (И тук – само два въпроса в скоби. Дали някога някъде се е чул гласът на някой радетел за конституционност в държавата ни, който да предупреждава желаещите да сключат църковен брак, че те предприемат „незаконна” („неконституционна”) стъпка? Или в такива случаи „традицията” се е намесвала властно, за да се заглади всяка евентуална конфузия?!)

В шумните диалози през последните дни никой обаче не повдигна въпроса за онова, което следва да се разпореди на тези хора, които имат белези на хермафродити. Какво трябва да бъде тяхното „конституционно” (или „законово”) поведение? Трябва сами да вземат решение към кой от двата позволени пола да се запишат? (Но това веднага ще напомни за възможността и други да определят пола си – сиреч, лошо!) Или някой ще им ПРЕДОПРЕДЕЛИ пол, защото за тях не е предвидено те да имат мнение по един такъв КОНСТИТУЦИОННО РЕШЕН въпрос?

В добавка, заслужава внимание и още един сериозен въпрос:

единствено биологичните признаци ли следва да определят белезите на пола?

Защо тук мълчаливо се подминават психическите характеристики на индивида? Нима човешката психика е нещо по-маловажно от човешката физика?

Природата далеч не е така еднозначна в своето „поведение”, както ни се иска да мислим. Веднъж тя дава възможност да се появи човек, отрупан с купища мъжки, респективно – женски, признаци; друг път смесва едните и другите черти по някакъв неин си начин и в съотношения, които би трябвало да ни подскажат, че в общия случай далеч няма много „чисти мъже” и „чисти жени”.

Рано или късно всякакъв род размисли в тази посока водят до големия въпрос за СВОБОДАТА на отделния човек в обществото на човеците. Известно е, че има твърде много хора, които мечтаят за общества, в които ценности и правила – ако не всички, то повечето! – са положени върху казармени коловози. Така онова, което остава извън тях, се обявява за ненормално и под една или друга форма се заклеймява, след което се търси начин да се забрани. Тези хора са със средновековно мислене.

От друга страна, животът не ни оставя много възможности за прехласване по миналото.

Животът постоянно придърпва някакво бъдеще и бързо-бързо го превръща в настояще.

А все по-бурното ни развитие налага да свикваме с неща, които в нечии очи днес изглеждат буквално невъзможни. Не само еднополовите бракове ще станат скоро законни; не по-малко законни ще станат и браковете между повече от двама партньори. А това, че ние ще се опитваме да изтласкваме подобни видения далеч от себе си, далеч няма да ни помогне с каквото и да било. Обратно, колкото по-рано започнем да обсъждаме такива скорошни реалности, толкова по-готови ще бъдем за тях.

Разбира се, за подобно поведение е нужно да се изостави Средновековието.
И всекиму – своето.

About author

Институт за свободен капитализъм "Атлас"

Институтът за свободен капитализъм “Атлас” е независимо и неполитическо сдружение, което си поставя идеални цели. Създаден в София на 25 март 2010 г., Благовещение, от 13 предприемачи, икономисти, политолози и журналисти.

Коментари
 • Иван Чолаков#1

  януари 12, 2018

  Аз не мисля, че трябва да свиквам с това, обществото да се променя рязко и изоснови според теоретични концепции. Защото инструментът за това е социалното инженерство, което може да прерасне в тоталитарна власт. Нали сте капиталисти и четете Хайек, защо ви убягва от погледа това. И не знам защо предполагате, че “все по-бурното ни развитие” винаги е за добро, няма застраховка от грешки.

  Отговор
  • Васил Манолов#2

   януари 28, 2018

   Г-н Кожухаров, ще Ви атакувам с въпроси и да видим докъде ще Ви стигне интелектуалния потенциал:
   1. Може ли да съществува брак или съвместно живеене между индивидите при условията на насилие? Ще отговорите с “НЕ” – сигурен съм. Този отговор изчерпва всякакви конвенции. Има си развод по смисъла на отговора. Но “любимата” Ви конвенция сякаш се опитва да разреши съвместно живеене при условията примерно жената да вкара мъжа си в затвора и той като се върне да плеснат с ръце и да се прегърнат и ще настане семеен уют за чудо и приказ. През това време кой ще издържа децата? Те ще видят, че майката примерно си е имала любовник, но това конвенцията не я интересува, а третира само това, че видите ли мъжът е ударил шамар на жена си! Вие или нямате семейство или сте за доктор. После слушах внимателно защитниците на конвенцията, че ТЯ не третирала въпроси за трети пол!? Ами то просто няма такъв пол. Всички, които са “други” са “леви” и те са психично болни скъпи ми професоре. Питайте всеки психолог и той ще Ви обясни всичко по темата.
   2. Как един индивид днес може да реши, че е мъж и след известно време решава че е жена? Ами в спорта ще стане пълен хаос. Аз решавам да се явя в женски дисциплини и ставам световен шампион, защото в мъжките дисциплини нямам шанс. Ами в армията? Не гледайте че имало в армията жени. При реални военни действия те ще се завъртят обратно и човечеството ще се увеличи. А може би ще победят чрез секса? Виждате ли безумието на това?
   3. Как един лист хартия може да спре насилието между хората? И закони има и пак има насилие, защото скъпи ми приятелю природата е създала СИЛНИЯ ДА УПРАВЛЯВА, а ние хората чрез законите се опитваме да променим това и видимо не ни се удава. Измислили сме само развода и това е напълно достатъчно. Виж, иска ми се да се научим ДА ЖИВЕЕМ В РАЗБИРАТЕЛСТВО А НЕ В НАСИЛИЕ. Запада много си пада по разделите. Разберете – не може да се живее .когато единия подава жалба срещу другия, вкарва го в затвора, и после да се надяваме, че ще живеят в мир и благополучие. Това е световна тъпотия. Вие като професор вероятно имате мозък само до първата пресечка. Защо не мислите за последствията?

   Отговор
  • Васил Манолов#3

   януари 28, 2018

   Не разбирам защо премахвате мнения които не са ви по вкуса? Писах в отговор на професора, че не заслужава титлата си и да пише само с името си. Той не се казва професор Кожухаров, а само Кожухаров. Конвенцията като е за насилие си има развод. Домашно насилие не е единственото насилие. Никой в България не защитава никакво насилие, но да се бърка обществото в семейни проблеми с конвенции е невъзможно от гледна точка, че оплакванията ще завършват пак с бой или с разводи. Да съдиш баща или майка че е ударила шамар на детето си е невъзможно. Те просто ще спрат “пенсията” на такова дете и после? Човек като не мисли добре заприличва на Слави Трифонов, който сега прокламира по села и градове с позиви, че щял да оправи България. Същото е. После “конвенцията не третирала въпроси за третия пол”…?! То няма такъв пол. Господ си е казал тежката дума. Другите са непременно “леви”. Спокойно – не са социалисти. Но има и “десни” – в Турция им казват манафи – дето оправят срещу заплащане “левите”. За тях ли ще учим в училищата. Има и педофили. И на тях ли да им постиламе червен килим. Това са дейности за затворите. Да се разберем: Светът се управлява от СИЛНИТЕ ХОРА. Обществото е измислило ПРАВОТО за да имат защита и слабите. Но да премахваш гравитацията с конвенция, нали разбирате че е абсурдно само като мисъл. Всичко останало е разбирателство в семейството – там трябва да се работи скъпи професоре, там. За “левите” още малко относно социалната роля на пола – те са психично болни хора, които няма да създават деца, но “прекрасно” могат да осакатят осиновени такива. На кого детето ще казва майко или татко. Това дете като порасне или ще избяга или ще направи някоя глупост. То непременно ще е сексуално правилно ориентирано за разлика от приемните си родители. После тия дето сега си измислят конвенцийки ще са мъртви, но БЕЛЯТА ИМ ЩЕ Е ЖИВА.

   Отговор
 • Мария Благоева#4

  януари 17, 2018

  Господин Илия Кожухаров когато нещо не ви е ясно , не го коментирате. Съгласно конституцията „бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Законен е само гражданския брак”. Църковният брак се сключва след вече подписан граждански брак и свързаните в името на Бога и пред Бога могат успешно да изпълнят трите основни цели на християнския брак: Взаимно подпомагане в нравственото усъвършенстване и в духовното извисяване; Благословено раждане на деца като плод от взаимната любов и Възпитаване в християнски дух на родените от християнския брак деца. Полът на човека е даден по рождение. Конституцията дава равни права на човеците, но непознаването и отричането на природните закони носи последствия за съответния човек независимо дали ги признава или не. Що се отнася до конвенцията, трябва да бъдат приети ефективни закони за превенцията и борбата срещу насилието изобщо, в т.
  ч. и над жените и домашното насилие.

  Отговор
 • Милан Крумов#5

  януари 19, 2018

  В статията на доц.И.Кожухаров не е казано „обществото да се променя рязко и изоснови според теоретични концепции” ? Напротив, говори се за общопризнати ФАКТИ на съществуване на хермафродити и хора с различна сексуална ориентация. Всеки що где образован човек е чувал, че Александър Велики, философът Платон, Юлий Цезар, Исак Нютон, Абрахам Линкълн, П.И.Чайковски, Оскар Уайлд и дори бащата на информатиката Алън Тюринг, както и много други велики личности са били сексуално нестандартни. Известно е още, че поне няколко процента от хората на всяка страна има сексуална ориентация, различна от пола, към който принадлежат биологично. В статията се предлага да се обсъжда законовата база, свързана със РЕАЛНОТО съществуване на ФАКТИ, а не „обществото да се променя рязко и изоснови според теоретични концепции”.

  Отговор
 • Стойчо Стойчев#6

  януари 21, 2018

  Здравейте, може ли някой да ми каже, защо едно малцинство, незнайно от къде взело някаква власт / всъщност знаем и ще публикуваме по доло емайл за това/ ще налага на мнозинството нови стереотипи ,а ще разбива старите. Някой сега пречи ли им да живеят свободно необезпокоявани? Но не би! Те искат на всичкото отгоре да насаждат своите малцинственни разбирания демонстрирайки ги не само по улиците, но и в законодателството.Но дами и господа и на вас ще ви се заложи след като обявите около 30 пола и ги озаконите ще ви се наложи и на вас да обяснявате на децата си – как изпълняват ” брачните си ” задължения”. “Семейства с над двама души “- груповия секс сега ще придобие друга социална роля ли и как ще го обясните на децата си?
  “Бедата на тази Конвенция, която адресира глобална драма на насилие, е, че сама съдържа латентно идеологическо насилие. Натрапват идеология дискретно и под морален шантаж. Маневрата е прикрита, но и разгадана. Съпротивата не идва по линията на мъжкия шовинизъм или дефицит на чувствителност към човешкото страдание, както твърдят, а по линия на страха за детето и отвращението от перверзното. Това е същината на скандала. Идеята да въвличат детето в ролеви игри за релативизиране на половите граници и за да му предлагат дрешки за джендърно преобличане, каквото се случва в демократичния свят, е за „простия“ човек кощунствено посегателство срещу свещеното. Тези „педагози“ са мисионери на бог Ерос в детска среда. И нека не възразяват, че това е преувеличение, фалшива новина или паническа представа, която изпреварва събития.

  Отговор
 • Петър Димитров#7

  януари 23, 2018

  Горкият Дарвин. Доказа ни произхода, доказа ни еволюцията , след излизането от първичната тиня при създаването, до изправения вървеж в наши дни. Само едно не предвиди.Нашествието на Джендарите и все по-яростното опростачване на човешкия род, а също и неосъзнатият му стремеж към самоунищожение и връщане в пещерите и по дърветат ,ако и от тях е останало нещо. Колкото до човешката психика и човешката физика ,да важни са и двете,но това отдавна е доказано – физиката определя пола, а психиката характеризира нормалността или обратното на човека. Според мен всичко си е на мястото,само тези напиращи учени и псевдо учени, които по силата на незнам какви собствени достойнства бъркат в главите на човечеството.

  Отговор
 • Валентина Иванова#8

  януари 24, 2018

  Няма да отговарям на многото въпроси, които повдигате, но настоявам само да отбележа, че църковният брак на всички онези, които го сключват е ясно, че той не е законният такъв пред държавата, но е по-важен за онези, които считат Божиите закони за по-значими и съществени от човешките, тъй като както е видно хората могат и правят каквото си искат, дори когато то е противоестествено – хомосексуализмът и другите му разновидности са напълно противоестествени. Видяли ли сте в природата две мъжки или две женски животни да създадат “семейство”?! Е, не е естествено!
  И, да, психиката на човека е важна, но не може да се издига в култ и да се опитвате чрез нея да измествате естествени биологични норми!
  И, да, насилието е проблем – над жени, деца, над всеки човек, но Истанбулската конвенция под предтекст защита на жените прокарва други норми и целта й е да осигури власт и позиции на транссексуалните!

  Отговор
 • Искра П.#9

  януари 24, 2018

  Аз също не одобрявам подобни разбирания. По никакъв начин не смятам, че възприятието за съществуването само на мъже и жени е средновековно или закостеняла традиция, а е творение на природата, най-всемогъщата сила, над всички извратени мозъци! Кой каквито сексулан наклонности има, си ги проявява и без да му се насаждат насилствено извратени и неприемливи разбирания още от дете, увреждащи психиката в ранна детска възраст! Нямам намерениетоп да създавам деца, накоито да промиват мозъците за трети пол! Долна пропаганда за съсипването на морала у човека и иситинските човешки ценности е тази конвенция, прикрита под лозунга “Против насилието на жените”. Може да заблуди само недобре осведомен човек, но не и социално активен и отговорен!

  Отговор
 • Георгиев#10

  януари 26, 2018

  Свиквай с каквото пожелаеш, неуважаеми авторе, но не ни налагай ние с какво да свикваме!!!

  Отговор
 • Нели Попова#11

  януари 26, 2018

  Аз пък мисля, че ако се абстрахираме от безумни журналистически интерпретации и нескопосани преводи, направени от хора, които са зле с българския, нещата са доста прости. Истанбулската конвенция иска да каже на примитиви от силния пол – не убивайте жените си с камъни и изобщо не бийте жените си! Що се отнася до социалната функция, към която всеки индивид има право да се приобщи и идентифицира, това означава – колкото и ляворък да е един мъж, да може сам да си изпере бельото и ако се наложи да му оставят детето за ден, два, да не го умори от глад. Що се отнася до жените – ако искат да си блъскат главите с професия войник в армията или кранист на строеж, да имат свободата да го направят. Това, макар и в твърде опростен вариант са основните идеи на т.нар. конвенция. Ако сте били съвременници на хепи-соца, няма как да не знаете, че правото на всяка жена да работи “мъжки” професии беше лансирано и термина еманципация си е баш оттогава. Затова ми е странно, че БСП-рите се опъват, а пък т.нар. патрЕоти да не ми се правят на ценители на патриархалното християнско семейство, че ако се загледаме в автобиографиите на някои техни лидери, личният пример никакъв го няма.

  Отговор
 • Димитър Димов#12

  януари 27, 2018

  Какво е “нормално” се определя от обществото, а не от закони и когато оществото НЕ приема “иновативното” Ви мислене, поради каквато и да е причина, може би трябва да спрете да се опитвате да го навирате в лицата на хората, резултатът няма да Ви хареса! А това, че полът бил социално определен… е най-тъпото нещо, което съм чел от средновековието насам! Човекът стана толкова арогантен, мислейки си, че е над природата и всичко останало, че започна и биология да си измисля, защото е по-удобно и лесно от истината. Аз съм мъж и харесвам жени, не защото обществото ми го налага, а защото природата функционира по този начин, а тези които не могат да си определят пола, трябва да се лекуват, а не да ми ги пробутвате с конвеция, като “нормални” ! В заключение ще ви дам един пример. Аз съм прям задник, както можете сами да видите от горе-написаното и Вие имате правото да не ме харесвате и приемате и никой закон или конвенция няма да го промени…схващате ли “средновековния” намек ?

  Отговор
 • Бай#13

  януари 28, 2018

  2012-та година бе направен опит същото да се прокара чрез фашистки проектозакон за закрила на детето елиминиращ родителя като социална роля.

  Цяла България протестира. И бе отхвърлен!!! Забравихте ли?

  Тогава тази конвенция вече е била факт и онзи закон се опитваше да елиминира думата родител от закона за закрила на детето, приватизирайки децата в полза на НПО от психолози. Отхвърления закон подготвя тази конвенция.

  В доклада към нея ясно се говори за права на администрация да събира информация за хората извън задълженията си – разгръщане на система за информаторство и доносничество.

  При твърдения за 1 милион насилени и респективно 1 милион насилници, което е 30-40% от населението на страната, явно става дума за реална възможност за установяване на режим на управление с явна, но комбинирана със скрита – описана в тази конвенция, употреба психолози по доноси и съмнения, водеща при злоупотреба – до психофашизъм. А има и корупция, нали така, и то много. Частни структури ще събират информацията – такива са НПО-тата.

  Протестите сега за реално бяха от същите НПО които имат користна изгода.
  При твърдения за 1 милион пострадали накрая по снимките са психоложки от фондации които са на заплата!!!

  На платен протест преди за 40 лева преди години всички се възмутиха. А на платен с ежемесечни заплати протест?

  Не става ли дума за смесване на синдикални искания за заплата и орган който да я гарантира с нещо друго?

  Наскоро едно дете отиде с майка си да мери колко тежат учебниците? Къде бяха 200 НПО?

  Къде бяха тези 107 преподаватели от философския факултет където се обучават потребителите на грантове от Норвегия?

  Нямат ли кантари и деца?

  А МОН е партньор на тези организации и те вече практикуват употребявайки МОН! Затова НПО прикриват доставчика на деца – МОН.

  Отговор
 • Марги#14

  януари 29, 2018

  Като дясна и консервативна православна християнка, живееща в “средновековието”,(мисля че имам право), ще се боря срещу НАСИЛСТВЕНО налаганата ляволиберална идеология, защото я смятам за сатанинска! Нека някой ми забрани!

  Отговор
 • Марги#15

  януари 29, 2018

  Къде ми е коментара? Нали сте “свободни капиталисти”, а не тъпи комунисти ?!?!?! При вас няма ли “свобода на СЛОВОТО”????? Като дясна, консервативна, православна християнка, ПРОТЕСТИРАМ и ЩЕ СЕ БОРЯ против ” все по-бурното ни развитие налагащо да свикваме с неща, които … днес изглеждат буквално невъзможни. Не само еднополовите бракове ще станат скоро законни; не по-малко законни ще станат и браковете между повече от двама партньори…” – имам право на “средновековно ” мислене, кой ще ми забрани !?!?! По какво се различавате от комунистите????

  Отговор
 • Василиса#16

  януари 29, 2018

  КРАЯТ НА ЧОВЕШКАТА ДУХОВНОСТ И ЧОВЕШКИЯ ГЕН ВЪВ ВСЕЛЕНАТА –
  резултат от въвеждането на “Третия пол”.
  Само след две поколения децата на хомосексуални семейства ще знаят, че бебетата се раждат в епруветка или се купуват в някакво “медицинско заведение”. Те няма да знаят какво е зачатие от двуполови родители, бременност и раждане.
  Заченатите и родени по изкуствен начин деца нямат човешки души дори и сега, не са свързани духовно с родовете и са “първо поколение КИБОРГИ”.
  След още две поколения на Земята няма повече да се прераждат дущите на нашите хуманни предшественици, а и на самите нас.
  Те ще търсят и намират във Вселената други места за прераждане, а на Земята ще се прераждат “души от ниските честоти” – т.е. душите на животни, престъпници, убийци, душите на същества, които са извършвали масови геноциди през вековете.
  Вселенският експеримент “Земя и двуполови земни жители с уникална духовност”, каквито няма на друга планета в Слънчевата система, ще бъде унищожен безвъзвратно. Ние ще сме цивилизацията, която се самоунищожава, не за да бъде заменена от по-напреднала земна цивилизация, както е били винаги на земята, а за да псвободи място на по-низши и примитивни същества, идващи от Венера. Венера е нашият АД, а планетата Земя е РАЯТ на Венера.
  Сами ще предадем “зелената планета” на Сатаната
  А знаем ли къде ще се прераждаме след това?
  Достойни ли сме за нов космически дом?
  Кой ще ни го предостави на такава саморазрушителна цивилизация като нашата?
  Харесва ли Ви такава перспектива, господа?

  Отговор
 • марги#17

  януари 29, 2018

  Къде ми е коментарът?

  Отговор
 • Недко Недев#18

  февруари 3, 2018

  В написаното тук не виждам нищо повече от еволюция на хомосексуализма. Досега в двойка хомосексуалисти единият се определяше като жена, а другият като мъж. Явно това вече не е модерно. В свободния човек мъжкото и женското начало са слети и пред него не стои въпроса от какъв пол е. Свободния човек не скача от крайност на крайност. Това, че някой иска да се определя в даден момент като мъж, а в друг като жена на го прави повече свободен, а повече ограничен. Раздвоението в човешката психика е болест, която трябва да се лекува, не да се легитимира. Насилието над жени не е проблем на мъжете, а проблем на възпитанието, което афишира агресията като поведение. Ако психиката ви като индивиди е толкова силна, че да промени физиологичните процеси в организма ви, моделирайте се както си искате. Не занимавайте обществото с извратените си видения. Освен ако не е болен, човек се ражда като мъж или като жена и трябва да може да се справи с предизвикателствата на пола си. Това е най-естествения сигнал за силата на човешката психика. Слабият човек, дори отглеждан в толерантност и разбиране, не е свободен.

  Отговор
 • Петранка#19

  февруари 11, 2018

  “Средновековието отмина !” Да, Средновековието отмина, но моралните и етични норми НЕ, защото са вечни! Нещо повече те дават фундамента на сегашното правосъдие – Заповедите, дадени на Мойсей, известни като Декалога от Синай (десетте Божии заповеди)! НЕ убивай – не преследва ли убийците и днес?! Какво демоде има в това законодателно да се наказват убийците? НЕ кради – не преследва ли Закона крадците, както през средновековието, така и днес? Какво демоде има в този закон? Не прелюбодействай – не преследва ли закона развратниците, тогава и днес? Какво му е демодето на този закон, санкциониращ изневеряващите съпруги и съпрузи? НЕ лъжесвидетелствай – не е ли актуален този закон и днес?!Е!!! Моралът май не е свързан с преходността на времето…И знаете ли защо – ЗАЩОТО грехът, който се санкционира от законодателството не е временно явление, а ВЕЧЕН! ТАКА ЧЕ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СМЕ В СРЕДНОВЕСКОВИЕТО ИЛИ НЕ…ГРЕХЪТ РАЗВРАТ СЪЩЕСТВУВА И ТО СЕ САНКЦИОРА ОТ ЗАКОНА КАТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! А колкото до психиката на човека, тя е тотално повредена след грехопдението в Едемската градина – човекът е двусъставен – душа (на гръцки: ψυχή) и тяло…Но какво ли ви обяснявам тие “демоде” факти…

  Отговор
 • Meri#20

  февруари 12, 2018

  Не харесвам крайности.Истината е някъде по средата.Нека не тръгваме срещу природата.Има мъже,жени и хермафродити.Това е!От там нататък,че някой е гей,извинете но това не му променя пола!

  Отговор
 • Meri#21

  февруари 12, 2018

  Има един много хубав виц.Защо когато някой мъж,каже,че е Наполеон–го вкарват в психиатрия,а когато каже,че е жена се втурват да му защитават правата!!!

  Отговор
 • Елена#22

  февруари 17, 2018

  Прекрасно звучащото джендър обучение отдавна е минало границите на нормалното обучение за равенство между половете, както в САЩ, така и в Канада, в Австралия, във Великобритания, в Скандинавските държави. Ефектът от джендър обучинието там е потресаващ, а резултатите са чудовищни – спиране на пубертета с хормони, за да изберат, когато станат на 16 години, от кой пол да бъдат. Операции за смяна на пола, още преди навършване на 16 години и много по-рано. Обучение по мастурбация в предучилищна възраст и ред други безумия, довели до ръст на самоубийствата на джендър “обучените” вече пораснали деца. Четеш, какво се случва там и си мислиш, че е научна фантастика, че са фалшиви новини. Като се заровиш по-надълбоко, откриваш такива немислими неща и мислиш – това не е възможно. Всички тези организации го представят като нещо невинно и крайно полезно и необходимо. И там така е започнало, с идеята да донесе ползи. Кога и как се е изродило, няма как да разберем, но е чудовищно и трябва да бъде спряно, докато е време.

  Отговор
 • дими#23

  февруари 23, 2018

  В Канада приеха закон, позволяващ да се отнемат децата на вярващите
  Публикувано на 20.02.2018 в Свят

  Парламентът на канадската провинция Онтарио прие закон, предписващ отнемане децата от родители, които критикуват нетрадиционните извращенски бракове и джендърната идеология на хомосексуалистите.

  Християнските семейства в Канада нарекоха закона «Бил 89» тоталитарен, понеже новият закон позволява отнемане на децата от всички вярващи, придържащи се към традиционните ценности и възпитаващи своите синове и дъщери в традиционен дух.

  Освен това, правителствените органи в Канада вече имат право да забраняват на «традиционни семейства» да възпитават или да осиновяват деца. В него са добавени термините «джендърна идентичност» и «джендърно изразяване», като главни фактори, които задължително се вземат предвид, за отнемане децата от родителите. И това щяло да се прави «в интерес на децата».

  Същевременно новият закон изключва «вероизповеданието» и «системата от ценности, в които родителите са възпитавали своето дете», от факторите, които занапред ще се съобразяват ювенилните служби.

  «С приемането на закона «Бил 89» канадците навлизат в нова епоха на идеологически тоталитаризъм, невиждан до сега в историята на Канада», – казва Джек Фонсека, старши политически стратег на коалицията «Кампания за живот». Американско издание пише, че новият закон в Канада е сериозна заплаха за християните и за всички вярващи хора, които имат деца или планират да осиновят дете (макар да е ясно, че този, и подобните закони, се приемат изключително срещу християните и Християнството! И то, не само в Канада, но в целия свят. Да им забрани Господ! Амин. – Г.С.)

  Източник: 3rm.info
  Превод: Григор Симов

  ПЕДЕРАСТКИЯТ РЕЖИМ… В Канада започна да наказва всички, които не вярват в трети (или в… тридесет и трети) пол.

  На 20 ноември 2017 година американският вестник “lifesitenews” писа, че в Канадските университети, за “най-малка критика срещу трансджендъризма” започнаха да обвиняват студентите и преподавателите в “разпалване на ненавист”, глобяват ги, заплашват ги със затвор и принудително “гейобучение”…

  За поредния скандал разказаха традиционни студенти: Сега може да се говори само за извращения, а традиционните отношения са табу, за тях даже е забранено да се споменава. Към всяка “негейска” гледна точка сега се отнасят, като към “терористическа” и посягаща на “гейдиктатурата”.

  На основание на влезлия в сила закон, в Канада, вече всяка “най-малка критика на джендърната теория” – е престъпление, наказвано с глоба или затвор. Изказване на жител на Канада, че “гендери няма”, че “думата джендър е лъжа”, че “джендъризмът е лъжетеория” – ще се наказват жестоко, по закона “Бил С-16”.

  Всички критици на джендърната теория в Канада, официално ги уведомиха от екраните на телевизиите, че на основание закона “Бил С-16” канадците, отричащи гендерната теория, могат да бъдат обвинени в престъпления, за ненавист, да бъдат глобени, осъдени на затвор, и ще бъдат задължени да изкарат специално разработено, принудително “гейобучение”.

  В КАНАДА, СТУДЕНТИ И ПРОФЕСОРИ, ДРЪЗНАЛИ ДА ОТРИЧАТ “ТРЕТИЯ ПОЛ, ИЛИ НЕВОЛНО СЕ ОБЪРНАТ КЪМ НЯКОЙ СТУДЕНТ, С ТРАДИЦИОННОТО “ТОЙ” ИЛИ “ТЯ”, ВМЕСТО ВЕЧЕ УТВЪРДЕНОТО “НЕУТРАЛНО” ОБРЪЩЕНИЕ – “ТО”, ГИ УВОЛНЯВАТ ИЛИ ИЗКЛЮЧВАТ, ЗА ИНАКОМИСЛИЕ

  Отговор
 • дими#24

  февруари 23, 2018

  СКАНДИНАВСКИТЕ СТРАНИ – ОПИТНОТО ПОЛЕ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД ! МАСОВО ОТНЕМАНЕ НА ДЕЦА ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ.! ДЕЦАТА СЕ ДАВАТ ЗА ОСИНОВЯВАНЕ НА ОБРАТНИ ИЛИ НА РОДНИНИ НА СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ(ПРИЕМНИ СЕМЕЙСТВА) ,ЗАЩОТО ЗА ТЯХ ПОЛУЧАВАТ ДОБРИ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА МНОГО ЧЕСТО ДЕЦАТА СЕ ИНВАЛИДИЗИРАТ ОТ ПРИЕМНОТО “СЕМЕЙСТВО”, ЗАЩОТО ЗА ДЕТЕ-ИНВАЛИД ДЪРЖАВАТА ДАВА НА ПРИЕМНИТЕ “РОДИТЕЛИ” МНОГО ПОВЕЧЕ ПАРИ, ОТКОЛКОТО ЗА ЗДРАВО ДЕТЕ.ТОВА ВЕЧЕ Е “БИЗНЕС” ТАМ./Violina Lang, ФейсбукАко не искате, ако не разрешите на децата ви да учат хомосексуализъм, идват от “социалната служба Barnevarn (нещо като детско правосъдие, опека за децата), и ви ги вземат. На съвсем. Завинаги! До края на живота ви! Като програмата за защита на свидетелите – нито ще знаете, нито имате право да се интересувате къде и при кого отиват. Няма ги! Точка! Не, не е преувеличение. Това вече от години работи в Норвегия, в Скандинавия, и в маса други “държави” в Европа! ТОВА ИДВА В БЪЛГАРИЯ! С Истанбулската конвенция в това число! Защото тя предвижда, налага на държавата впрягането и в процеса на обучение, в медиите, в образованието, в детските градини, НАВСЯКЪДЕ да се пропагандира и даже налага тази джендърно-разнообразна различност и “конвенционалност! Разберете – ако не се противопоставите, всеки, с всички сили, без значение от имотно, социално състояние, идеологически или политически възгледи, децата ви, децата ни, внуците ви/това ни/ви/ги чака! Кога ще го проумеете! Кога ще се Хора, четете! Джендър проповедниците ще се ползват с имунитет и защита?!

  В най-тъмните времена на робството изтръгвали децата от ръцете на майките, сега тези искат да ги откъснат духовно с промиване на мозъка. Няма разлика!Тя работата много по-дебела била! Не стига, че ще посягат на съзнанието и възпитанието на децата ни, ами и не мож` ги пипна!
  Джендър проповедниците ще се ползват с имунитет и защита?!
  Нашите закони няма да важат за тях?!
  С какъв акъл Цачева го е гласувала? Може и престъпник да влезе като джендър проповедник, полицията не може да го пипне!
  Това не е конвенция за защита на жените!
  Това е живо поробване! Това е пълно падение!
  В най- тъмните времена на робството изтръгвали децата от ръцете на майките, сега тези искат да ги откъснат духовно с промиване на мозъка.
  Няма разлика!

  Хора, стягайте се! Не отлагане! Не резерви! Пълно отхвърляне трябва!Членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, се ползват от следните привилегии и имунитети по време на изпълнение на функциите си във връзка с подготовката и провеждането на посещенията в страните,при последващите действия и по време на пътуването във връзка с тези функции:

  а)Имунитет от личен арест или задържане под стража и от конфискуване на личния им багаж, и имунитет от всякакъв вид правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и всякакви действия, извършени от тях в служебно качество;

  б)Освобождаване от всякакви ограничения на свободното им движение при излизане от и влизане в страната им на местопребиваване, както и влизане в и излизане от страната, в която изпълняват функциите си, и от регистрация като чужденци в страната, която посещават или през която преминават при изпълнение на функциите си.

  Тоест! Могат да влизат в детските градини и училища както и колкото искат! По време на пътуванията, предприети при изпълнение на функциите им, членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, получават същите улеснения по отношение на митническия и валутния контрол като представителите на чуждестранни правителства на временна официална мисия.

  4) Документите във връзка с оценката на изпълнението на Конвенцията, осъществявана
  от членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, са неприкосновени, доколкото засягат дейността на GREVIO. Не се допуска спиране или цензуриране на официалната кореспонденция на GREVIO или на официалните съобщения на членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните.) За да се осигури на членовете на GREVIO и на другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, пълна свобода на словото и пълна независимост при изпълнението на задачите им, имунитетът от правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и с всички техни действия в изпълнение на задачите им трябва да продължи да бъде предоставян дори и след приключването на мандата им
  за изпълнение на тези задачи.”Бойко, полудя ли?!Любка Качакова:събудите?! Кога ще се загрижите за СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА, бе, хора! Истинското лице на ЕС! Службата за ,, защита на децата ” в тези страни, особено в Норвегия и Швеция, е с доказани връзки с педофили и други извратеняци, и отнемат в повечето случаи бели, руси деца, за извратените си клиенти. Много руснаци и чехи, живеещи там, са изревали от тях, но те са фактически над закона ! Узаконена педофилия ! Но родителите са също виновни – би трябвало да им съпротивят безмилостно, в момента, в който посегнат на децата им ! Само така могат да спрат тази открита и явна война срещу белите европейци ! Ужасно ! Не трябва да допускаме това в Родината!

  Отговор
 • Иван Михов#25

  март 1, 2018

  Натрапването на изврещенията с третия и десетия пол е нак-голямата опасност за обществото и всички ценности, върху което то стъпва. Половете са само два.

  Отговор

Email адресът Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.