Истерия без полза

Истерия без полза

1
Президентът Тръмп има пълното право да защитава сигурността на американците
Огнян Дъскарев
Прогресивната световна общественост намери нова причина, за да мрази президента на САЩ. Той издаде указ за ВРЕМЕННО спиране на имиграцията за три месеца от 6 страни в Близкия изток и другаде, и спиране на бежанците от същите страни за четири месеца. Последваха обичайните левичарски протести, незаконна окупация в няколко американски летища, възмутени тиради на безброй леви журналисти, експерти, вкл. в българските медии, и пр. Но всъщност
президентът използва САМО указите и законите на предшествениците си.
През 1952 президентът Труман подписа Закона за имиграцията и натурализацията. Параграф 212 /f/ от Закона гласи: „Ако президентът счита, че влизането на чужденци в САЩ вреди на държавата, той има право чрез указ, за срок, който той счита за подходящ, да преустанови влизането на всички чужди граждани, имигранти, или не, поради причини, които президентът счита за валидни”. Указът на президента Тръмп се основава ИЗЦЯЛО на Закона за предотвратяване на тероризма на президента Обама от 2015, в който изрично се казва, че имиграцията от същите 6 страни се ограничава до минимум. Предшественикът на днешния президент използва ШЕСТ пъти от 2010 до 2014 закона на президента Труман именно срещу жителите на въпросните страни!
Защо прогресивната световна общественост и нейните медии, вкл. и тук, не протестираха против президента Обама, а сега безспирно ругаят за същото неговия наследник?
Левите по света и у нас твърдят, че президентът е „забранил на мюсюлманите” да влизат в Америка. Това е невярно, защото в указа няма забрана за жителите на най-голямата ислямска страна в света, Индонезия, и за жителите на най-голямата арабска страна, Египет, да влизат в САЩ. Същото важи и за влиятелната Са,удитска Арабия. Левите вече евтино предположиха, че това се дължи на бизнеса на президента в тази страна, за което естествено няма доказателства. Причината най-вероятно е, че
Саудитска Арабия е стратегически съюзник на САЩ в Близкия изток,
но в левичарския учебник за нелепи идеи това явно не го пише.
За пръв път през последните десетилетия американски президент, противно на политкоректността, защити християнството. Президентът Тръмп изрично подчерта, че от Сирия и Близкия изток ще бъдат приемани бежанци-християни. (В указа на президента се казва, че всеки бежански случай от 6-те страни ще бъде разглеждан отделно, case by case, ако е необходимо). Това е уникално и също е причина за яростта на левичарите. Впрочем президентът Обама прие общо 10 801 сирийски бежанци, от които 56 (петдесет и шест)  християни, всичките останали – мюсюлмани. Без коментар, освен, че християните в Сирия са 2.2 млн. души.
За левите ислямският терор в Америка е главно местен, не вносен. Това е несериозно – братята Царнаеви, които убиха 5 души в Бостън бяха от Чечня, съпругата на убиеца от Сан Бернардино (14 убити през 2015) беше от Пакистан, терористът от Times Square (неутрализиран през май 2010), беше от Пакистан, терористът с пластичен взрив в дрехите си, който се опита взриви американски самолет на Коледа в 2009, е от Нигерия, Омар Матийн, убиец на 49 души във Флорида беше син на афганистански имигранти, възпитан, като мюсюлманин, Нидал Хасан, убиец на 13 души във Fort Hood, Тексас, възпитан, като мюсюлманин, е син на палестински имигранти, и пр.
Левите изведнъж се загрижиха за местните преводачи и сътрудници на американските военни в Ирак (около 5 хиляди души).
Лицемерието на левите е забележително,
защото досега те остро критикуваха войната в Ирак, без никак да се интересуват от живота и смъртта на преводачите и сътрудниците. Но в Указа на президента изрично се уреждат такива случаи – case by case.
Официалният/обичайният брой на бежанците, приемани от президентите Буш и Обама, възлиза на около 50 хил. души. Обама ги увеличи на 70 хиляди в началото на втория си мандат, като в края на управлението му те достигнаха 110 хил. души за 2017. Президентът Тръмп официално намали тази цифра до 50 хиляди души, което е съвсем нормално и не оправдава безумните нападки на левицата в „ксенофобия”, „расизъм”, „дискриминация”, и пр.
Левицата по света и у нас смехотворно обвинява президента, че с указа си помага (!) по някакъв начин на ислямските терористи, защото настройва ислямския свят против Америка. Това е толкова нелепо, че не заслужава възражение, освен: а) точно левичарите да се правят на ястреби против ислямистите е толкова нелепо, както и горното твърдение; б) именно сегашният президент използва официално словосъчетанието „радикален ислямски терор”, от което безумно се страхуваха левите радикали Обама и Клинтън, и заповяда на Пентагона в срок от 30 дни да представи план за унищожение на Ислямска държава; в) сега обаче има и нов елемент:  – левичарите  повтарят мнението на Иран (!!), класическият износител на терор в света, а то е трогателно единомислие от левичарство и ислямизъм, което аз от години наричам ислямо-левичарство. (На 29 януари 2017 в интервю за БТВ обаче бившият премиер Иван Костов подкрепи указа на Белия дом, което е обнадеждаващо).
Вярно е обаче, че указът на президента не беше добре подготвен и изпълнен, и че предизвика хаос на някои летища в САЩ. (За това помогнаха и левичарите, които незаконно окупираха части от летищата). Отначало забраната за влизане беше наложена и над чужденците със „зелени карти”, което беше неправилно. Забраната беше отменена 24 часа след издаването на указа. Но на 29 януари 2017  325 хиляди души свободно влязоха в Щатите, и само 109 души не бяха допуснати в страната.
Няколко съдии, назначени от предшественика на президента Тръмп и няколко министри на правосъдието от леви щати, наложиха забрана над части от указа, което лесно ще бъде отхвърлено от вишестоящи съдилища, защото
указът на държавния глава е изцяло законен и в съответствие с Конституцията. 
Президентът Тръмп чрез указа си изпълнява точно предизборното си обещание, което значи, че той не е популист, както често го обвиняват. Всъщност той иска за 120 дни да създаде НОВА програма за цялостна проверка на бежанци и имигранти, които застрашават сигурността на страната. За същото нещо президентът Обама в 2011 за шест месеца спря имиграцията от Ирак, но тогава нямаше световни протести, сълзливи сцени на разделени семейства, ирански режисьор, който за нещастие на глобалната култура няма да представи филма си на Оскарите. Сенаторът от Демократическата партия Чък Шумър (80% от американските мюсюлмани гласуват за демократите), не се разплака горко по телевизията, обграден от съкрушени мюсюлмани, а „Мадона” не поиска да взриви Белия дом.
И никой от протестиращите не забеляза това: президентът Обама, за да отмъсти на кубинските американци, които гласуваха за Тръмп, дни преди да напусне властта, отмени закона за даване на политическо убежище на бегълците от „Острова на свободата”, известен като Wet foot/Dry foot. В резултат стотици кубинци останаха с дни по летищата, и най-малко 91 бяха депортирани в Куба, не искам да мисля каква е била съдбата им. За това осъдително действие на Обама никой от левите и медиите им не протестира.
За всеки, който може да мисли е ясно, че много години след Никсън
световната левица най-сетне намери съвършения обект на омразата си.
За всеки непредубеден е ясно, че целта на левичарската истерия е да сплаши и да пречупи президента Тръмп, който е символ за всичко най-ненавистно на ислямо-левичарите.
Но президентът е изключително силен и смел човек, с непреклонна воля и железен характер.
Ето защо истерията на световната левица е без цел и полза.
About author

Огнян Дъскарев

Огнян Дъскарев е роден в София. Завършил е Английска филология във Великотърновския университет . Публицист и преводач от английски на свободна практика. Живее в България и САЩ,.

Email адресът Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.